Van vrijdag 26 juli t.e.m. woensdag 7 augustus 2013 gaan vijf enthousiaste jongens met een beperking samen een sportieve uitdaging aan. In elke Vlaamse provincie zullen zij een stuk van een wielerkoers afleggen. De tocht duurt in totaal 13 dagen en om de andere dag wordt een traject van ongeveer 30 km afgelegd.

Het volledige traject ziet er als volgt uit:

Dag 1 -  vrijdag 26 juli busrit naar Limburg, Leopoldsburg 

Dag 2 - zaterdag 27 juli eerste rit: Leopoldsburg – Geel

Dag 3 - zondag 28 juli rustdag

Dag 4 - maandag 29 juli tweede rit: Kasterlee – Grobbendonk

Dag 5 - dinsdag 30 juli rustdag

Dag 6 - woensdag 31 juli derde rit: Leuven - Duisburg

Dag 7-  donderdag 1 augustus rustdag

Dag 8 - vrijdag 2 augustus vierde rit:  Zottegem - Gent

Dag 9 - zaterdag 3 augustus rustdag

Dag 10 - zondag 4 augustus vijfde rit: Maarkedal - Anzegem

Dag 11 - maandag 5 augustus zesde rit: Anzegem - Waregem

Dag 12 - dinsdag 6 augustus rustdag

Dag 13 - woensdag 7 augustus zevende rit: Gits - Torhout

Met deze prestatie zamelen de jongens geld in voor een sociaal project. De opbrengst van deze sponsortocht gaat dit jaar integraal naar het project "Getuigen Onderweg", een project van vzw Rondpunt, om het belang van veilig verkeer te stimuleren bij jonge mensen. Ook BIVV en vzw Ouders van Verongelukte Kinderen steunen Rollend door Vlaanderen.

Het gemeentebestuur van Grobbendonk draagt actief bij tot het welslagen van dit unieke project! Op maandag 29 juli a.s. omstreeks 18.00 uur wordt het team ontvangen door het college van burgemeester en schepenen en oud-wielrenner Herman Vanspringel in gemeenschapscentrum De Volle Vaart, Vaartkom 6, Grobbendonk.

Rollend door Vlaanderen is een verhaal van grenzen verleggen en vriendschap. Voor deze vijf jongens is deze tocht, gezien hun gezondheidstoestand en/of beperking, geen evidentie. Matthias, trekker van Rollend door Vlaanderen, verwoordt het zelf zo “Ga voor wat je vandaag kan doen en wacht niet tot morgen!” Voor vier van de vijf jongens is het de tweede keer dat ze een dergelijke sportieve uitdaging aangaan. Twee jaar geleden legden ze al de Ronde van Vlaanderen af met de rolwagen/driewielfiets.

Voor meer info over dit project, kan u surfen naar http://www.rollenddoorvlaanderen.be/index.html.